Skoči na menu Skoči na sadržaj

Kroatie-info

  fine picture from Croatia

Top-10 bijzondere Kroatische eilanden

De Britse Guardian publiceerde onlangs een top-10 van Kroatische eilanden die garant staan voor een bijzondere vakantie

Illustration for this fine article

  Vis –lokale gerechten en wijnen

Het eiland Vis ademt een speciale mediterrane sfeer. Naast een rijke geschiedenis mag Vis, als één van de verst verwijderde eilanden in de Adriatische Zee, trots zijn op zijn ongerepte natuur en de heldere zee, een trekpleister voor vele toeristen.

  Hvar – roddels over de sterren

De stad Hvar is een geliefde bestemming voor de Kroatische rich and famous. Ook de Kroatische president Stipe Mesic geniet er elk jaar van zijn welverdiende vakantie.

  Kornati –Robison Crusoe ervaring

Het nationale park Kornati is een eilandengroep met de meeste inhammen in het Middellandse Zeegebied bestaande uit 140 onbewoonde eilanden, eilandjes en klippen.

  Brac –watersporten

Brac is het ultieme eiland voor watersporten. Het Vanka regule zomerfestival in Sutivan is gewijd aan extreme sporten zoals mountainbiken, windsurfen, skateboarden, en free climbing. Brac is tevens bekend om het mooiste strand van Kroatië, het langwerpige kiezelstrand Zlatni Rat in het plaatsje Bol.

  Mljet – ongerepte natuur

Ten zuidoosten van Dubrovnik ligt het eiland Mljet. Het nationale park Mljet omvat zijn westelijke deel met twee diepe inhammen, die men vanwege hun nauwe toegang tot de open zee meren noemt.

  Pag – strandfeesten

Het eiland Pag wordt al het Kroatische Ibiza genoemd. En met goede reden. In het plaatsje Novalja worden vele 24-uurs zomerparty’s op het strand Zrc georganiseerd.

  Lopud – dagexcuries vanuit Dubrovnik

Lopud maakt deel uit van de Elafieten eilanden die nabij Durbovnik liggen. Een ideale dagexrcursie om even aan de drukte van Dubrovnik te ontsnappen.

Kroatie-info cube

© Kroatie-info 2005.—2019.