Ga naar menu Ga naar inhoud

Kroatie-info

  foto uit Kroatie

Reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatie

Auto

Als u met auto naar Kroatië reist neemt u ook uw kentekenbewijs en uw internationaal verzekeringsbewijs mee. Het Kroatische wegennet is over het algemeen behoorlijk. Er zijn snelwegen tussen Zagreb en oost Kroatië, Istrie, Dalmatie. Op de Kroatische snelwegen en bepaalde grote wegen wordt tol geheven. De tol kan uitsluitend contant betaald worden (kuna of euro).

Vliegtuig

De Kroatische nationale luchtvaartmaatschappij Croatia airlines, verzorgt rechtstreekse vluchten van een en naar de belangrijkste Europese hoofdsteden. Het vliegveld van Zagreb (Pleso) is de belangrijkste internationale haven van Kroatië. Er zijn nog zes andere internationale luchthavens, bij Split, Dubrovnik, Pula, Rijeka, Osijek en Zadar. De reizeger met een kleiner budget kan ook met Germanwings vanuit Keulen naar Split en Zagreb vliegen.

Trein

Er zijn geen rechtstreekse treinen nar Kroatië. Als u de reis met de trein wilt maken, neem dan contact op met de Spoorwegen voor uurregelingen en prijzen. Het spoorwegnet in Kroatië (Hrvatske zeljeznice) is niet bijzonder uitgebreid. Het is relatief traag er wordt weinig door toeristen gebruikt. Aan de Dalmatische kust gaat het niet verder dan Split.

Bus

Er zijn busverbindingen tussen Kroatië en Nederland en België. Eurolines is het grootste internationale busbedrijf en heeft een uitgebreid netwerk. Het busnet in Kroatië is heel uitgebreid, met zowel langeafstandslijnen als plaatselijke lijnen.

Lees meer in rubriek Praktische-info
Kroatie-info cube

© Kroatie-info 2005.—2019.