Ga naar menu Ga naar inhoud

Kroatie-info

  foto uit Kroatie

Service

Reizen naar Kroatie

Winkelen

Voor uw basisbehoeften kunt u terecht in talrijke supermarkten. Tijdschriftenkiosken bieden echt van alles wat: van kranten en rookartikelen tot snoep en frisdranken. Winkels zijn vaak geopend van 7 tot 19 uur. Behalve cafes, restaurants en enkele winkelcentra is alles vanaf zaterdagmiddag gesloten en dat tot maandagochtend.

Gezondheid

In bijna alle grote steden zijn ziekenhuizen; veel hotels hebben zelfs een eigen eerstehulppost. Dokterspraktijken zijn in elke grote plaats te vinden. Ook de kleine eilanden worden regelmatig door artsen bezocht. Ziekenfondskaarten worden geaccepteerd, maar het is verstandig als u een extra verzekering voor het buitenland afsluit.

Geldzaken

De Kroatische kuna (officieel afgekort als HRK) is onderverdeeld in 100 lipa. De wisselkoers met de euro is tamelijk stabiel. In toeristische gebieden is het soms mogelijk in euro`s te betalen. Er zijn geen beperkingen voor het binnenbrengen van valuta`s. U kunt geld wisselen op het postkantoor, bij banken en reisagentschappen, in hotels en in de meest toeristische steden ook in sommige winkels.

Dieren

Sommige campings, hotels en appartementen accepteren ook honden en katten, meestal tegen een vergoeding. Het spreekt voor zich dat de grootte van het dier een rol kan spelen. Informeer u dus vooraf over de mogelijkheden.

Misdaad

De criminaliteitscijfers zijn in Kroatië heel laag, en u zult zich zowat overal veilig voelen. Het grootste risico is autodiefstal.

Lees meer in rubriek Praktische-info
Kroatie-info cube

© Kroatie-info 2005.—2020.